Big Green Egg Workshop.

Big Green Egg | Historie

BGE RookDe Big Green Egg vindt zijn oorsprong zo’n 3000 jaar geleden in China. De Japanners namen het principe van de kleioven over en noemden deze de ‘kamado’, letterlijk ‘stoomkoker’. Deze ronde, uit klei vervaardigde traditionele oven werd verhit met houtskool en afgesloten door een koepelvormig deksel. Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog, werd de ‘kamado’ door de Amerikanen in Japan ontdekt en mee naar huis genomen.

In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. De Amerikanen hebben de breekbare klei echter vervangen door een speciaal soort keramiek, dat oorspronkelijk door NASA voor de ruimtevaart werd gebruikt. Dit onverwoestbare keramiek heeft een uitzonderlijk isolerend vermogen en zorgt ervoor dat de Big Green Egg bestand is tegen tegen hoge en lage temperaturen.

Al snel ontdekten de echte liefhebbers de unieke eigenschappen van de Big Green Egg en werd deze keramische steenoven wereldwijd een groot succes. Tegenwoordig kent de Big Green Egg meer dan 500.000 gebruikers en is het een echte ‘way of life’ geworden. Daarnaast wordt de Big Green Egg door menig chefkok gebruikt in (exclusieve) restaurants om de meest uiteenlopende gerechten te bereiden

Share Button