Tapas

Al sinds lange tijd wordt in Spanje bij een drankje tapas geserveerd. Een tapa is een lekkere smaakmaker bij een glas wijn, bier of Sherry. Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten, eieren, kaas, gamba’s, worst of mini salades. Het schoteltje met lekkers – de tapa – werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. “Tapas” betekent namelijk “tapar”= afdekken.

IMG_4801 DSC02994 DSC02992 DSC02979

In de loop der eeuwen zijn de tapas uitgegroeid tot een manier van leven. Veel Spanjaarden gaan ’s avond een tapasbar in om met elkaar bij te praten onder het genot van een glas Sherry of Sangria met één of meerdere tapas. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas . Tapas zijn allang niet meer bedoeld voor het tegenhouden van de vliegen en stof, maar dienen als een onderdeel van het sociale leven in Spanje. Ze worden op een schoteltje of een klein bord geserveerd waar men gezamelijk van eet. Samen met brood en anderen ingrediënten kunnen tapas echter ook een complete avondmaaltijd vormen.  Dat is ook het doel van deze workshop . Een gezellige avond met hapjes, wijn en gezelligheid.
Enkele voorbeelden van tapas:

  • Gevulde paddestoelen met noten en feta
  • Gamba´s al ajillo
  • Albondiga´s con salsa de tomate
  • gegrilde groene asperges
  • Pinchos Morunos
  • lamsgehaktlolly met honing tijm dip
  • gazpacho
  • bruschetta Capresa
  • aros de cebolla
  • Chorizo bladerdeeghapjes

Kijk hier voor onze beschikbaarheid!

 

Share Button