kookclub

In maart 2009 zijn we begonnen met de eerste 2 kookclubs. Groepen mensen die één gezamenlijke hobby hebben: koken en gezelligheid!

kookclub

Vast staat dat door deelname aan de kookclub je kooktalenten, inspiratie en improvisatievermogen verder ontwikkeld gaan worden. De nadruk ligt op het verwerven van vaardigheid in het toepassen van uiteenlopende kooktechnieken zoals het blancheren, snijden, grillen en pocheren.

De menu´s tijdens deze kookclubavond zullen grotendeels tot stand komen op basis van trends, jaargetijden en natuurlijk ideeën en verzoeken van de deelnemers.

Uiteraard wordt dit professioneel begeleid door ons en waarborgen wij voldoende uitdaging, goede inkoop van kwaliteits producten, warenkennis en keukentechniek.

We besteden ook aandacht aan het aantrekkelijk opmaken van de borden, presentatie is zeer belangrijk.

Uiteraard is alles thuis voor iedereen heel goed te bereiden en heeft u hiervoor  geen ingewikkelde apparatuur nodig.

De kookclubavond ziet er als volgt uit:

* Ontvangst met een welkomst drankje, aansluitend uitleg over het menu, de recepturen en de kooktechnieken van deze avond.

*  Daarna gaan we in groepjes aan de slag onder begeleiding  van de chef-kok, uiteraard kan men ook bij de andere groepjes kijken en mee-leren

*  Na de voorbereidingen en het mooi opdekken van de tafel gaan we met het voorgerecht beginnen.

Het groepje van het voorgerecht maakt het gerecht af, serveert het aan de overige deelnemers en vertelt daarbij precies hoe ze het gemaakt hebben. Zo krijgt iedereen ook gedetailleerde uitleg over elk gerecht.

*  Daarna volgen de overige gangen (3 of 4) van het menu op dezelfde manier.

Na het dessert drinken we een lekker kopje koffie of thee en evalueren we de avond.

*  De recepten krijgt u via de email thuis gestuurd.

Deze 4 kookclubavonden vinden plaats op maandag of woensdag, 3 keer voor de zomervakantie en 1 keer in het najaar.

Eventueel is in overleg ook een andere vaste avond mogelijk.

De kosten bedragen €260 ,- voor 4 avonden (€ 65,00  incl. dranken per avond). Interesse voor 2023? Stuur ons dan een bericht.

Het aantal deelnemers per avond bedraagt, meestal 8 personen, dit gezelschap wordt door ons samengesteld voor 4 avonden.

Stuur een bericht

6 + 2 =

Contact

Telefoon

06-21586486

Mail

info@kookstudiokookplezier.nl

Adres

Dorpstraat 3a

5391 AS  Nuland

× Heb je een vraag?