Tapas workshop

Al sinds lange tijd wordt in Spanje bij een drankje tapas geserveerd. Een tapa is een lekkere smaakmaker bij een glas wijn, bier of Sherry. Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten, eieren, kaas, gamba’s, worst of mini salades.

tapas workshop

Een tapa is een lekkere smaakmaker bij een glas wijn, bier of Sherry. Tapas zijn kleine pittig gekruide hapjes van vis, vlees, groenten, eieren, kaas, gamba’s, worst of mini salades. Het schoteltje met lekkers – de tapa – werd als een dekseltje op het glas gezet, zodat vliegen en stof geen kans kregen om in het drankje terecht te komen. “Tapas” betekent namelijk “tapar”= afdekken.

In de loop der eeuwen zijn de tapas uitgegroeid tot een manier van leven. Veel Spanjaarden gaan ‘s avond een tapasbar in om met elkaar bij te praten onder het genot van een glas Sherry of Sangria met één of meerdere tapas. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas . Tapas zijn allang niet meer bedoeld voor het tegenhouden van de vliegen en stof, maar dienen als een onderdeel van het sociale leven in Spanje. Ze worden op een schoteltje of een klein bord geserveerd waar men gezamenlijk van eet. Samen met brood en anderen ingrediënten kunnen tapas echter ook een complete avondmaaltijd vormen.  Dat is ook het doel van deze workshop . Een gezellige avond met hapjes, wijn en gezelligheid.
Enkele voorbeelden van tapas.

  Stuur een bericht

  12 + 15 =

  Contact

  Telefoon

  06-21586486

  Mail

  info@kookstudiokookplezier.nl

  Adres

  Dorpstraat 3a

  5391 AS  Nuland

  × Heb je een vraag?