Media


image003

image002

image004

image005

Gezelligheid voorop bij Kookplezier

door onze correspondente Ans van den Bosch. vrijdag 23 mei 2008 | 03:33 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 23 mei 2008 | 08:55

 

 

Mariëlle en Marcel Rooijakkers in hun kookstudio Kookplezier.

NULAND – “Van een paar simpele ingrediënten iets aparts maken. Mogelijkheden genoeg met verse producten.” Dat is de mening over koken van Marcel Rooijakkers en zijn vrouw Mariëlle Rooijakkers- Roovers, de kersverse eigenaren van kookstudio Kookplezier in Nuland.

“Wij zorgen voor een gezellige avond in een sfeervolle en nostalgische ambiance op Dorpstraat 3a. Kooklessen met een groep van tien personen, een workshop of een open avond behoren tot de mogelijkheden.Maar ook bonbons maken.”

Marcel Rooijakkers werkte in de horeca als kok in de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Tegenwoordig is hij chef-kok in het bedrijfsrestaurant van Mars in Veghel. Zijn idee voor de kookstudio begint bij een volledig diner voor tien personen in zijn eigen buitenkeuken. ” Geen luxe barbecue maar een complete maaltijd van drie gangen. We wilden altijd al iets voor ons zelf beginnen, maar huren is te duur. Ik ging plannen maken. We hebben een gedeelte aan de garage gebouwd. Het is een fijne ruimte voor ons zelf en de kookstudio, totaal 12 bij 4 meter.”

De verbouwing begon op 9 februari en verliep zonder tegenslagen. Alles is op schema. De kookstudio heeft een nostalgische uitstraling maar is wel voorzien van moderne apparatuur. “Spullen die de mensen ook thuis gebruiken. Ze moeten er wat van opsteken. Alle producten zijn vers, fruit komt uit de eigen tuin en kruiden uit de oude ‘waterput’.”

Het kookidee van schoonzus Marion voor de buurtvereniging krijgt morgen vorm. Meteen een forse start met dertig personen die tapas maken. “Ik heb assistentie van enkele collega’s ingeroepen. De mensen verdeel ik in vier groepjes zodat iedereen aan het werk kan.”

Rooijakkers denkt dat zijn plan slaagt in Nuland. “Ik krijg nu al vele leuke reacties uit het dorp. Gezonde voeding en buiten koken zijn in. De lessen en avonden zijn ook bedoeld voor de regio en ik wil op mijn beurt asperges in de buurt kopen. ”

Mariëlle vindt de huiselijke en gemoedelijke sfeer belangrijk. Na enkele avonden met familie en vrienden start kookstudio Kookplezier officieel vanaf half juni maar afspraken maken is nu al mogelijk. “De mensen geven zelf aan wat ze willen. Spaans, Italiaans of Nederlands. Alles kan, ook met vis of tapas. Ik denk aan een mannenavond of cholesterol arm koken. Het begint met uitleg geven, zoals ik het heb toegepast als leermeester, maar de gezelligheid staat voorop. Uiteindelijk gaan we aan tafel om alles op te eten.”

Big Green Egg dag 2012+2013+2014+2015

IMG_56562013-06 BGE Beesd_9

 

Krant_23_01_2009-2

 

 

krant1

indeme1