Noord Afrika

De rijke keuken van Noord-Afrika

In de Noord-Afrikaanse keuken valt nog een scala aan mogelijkheden te ontdekken. Onder de zon van Marokko en Tunesië zijn de heerlijkste gerechten ontstaan. Met een groot palet aan smaken, kleuren en geuren. Van het basisingrediënt couscous, dat in allerlei smaken en kleuren verkrijgbaar is tot (gedroogde) kikkererwten, gekonfijte citroen en lamsvlees van topkwaliteit. En natuurlijk mogen de talloze kruiden en kruidenmixen niet ontbreken.

Bij Kookstudio Kookplezier kunt u genieten van de echte Noord-Afrikaanse keuken.

De Noord Afrikaanse keuken staat bekend om zijn kruiden.Heel bekend is natuurlijk Ra’s el-Hanout, een van oorsprong Marokkaans mengsel van minimaal 20 specerijen. Kardemom, kurkuma, foelie, gember, kaneel, piment, kruidnagel, nootmuskaat, gedroogde bosbessen, korianderzaad en zwarte peper mogen niet ontbreken in deze succesvolle mix.

Variëren met vlees & groentenSAMSUNG CSC

In de Noord-Afrikaanse keuken wordt veel gewerkt met lamsvlees: denk aan lamsschouder voor in de tajine. Ook vis en kip ontbreekt niet in deze gevarieerde keuken. Vaak wordt vlees gebruikt in stoofgerechten, in combinatie met olijven, ui, citroen en natuurlijk geurige kruiden

De tajine is een kenmerkende ‘pan’ in de Noord-Afrikaanse keuken. Tajines worden gebruikt voor allerlei gerechten met groente, vlees, kip en vis. Door de vorm van de deksel wordt het gerecht gelijkmatig gaar gestoomd. De condens valt weer terug in de schaal. Er is in verhouding heel weinig olie of ander vet nodig bij het bereiden. Het langzame garen zorgt bovendien voor optimaal smaakbehoud. De bereide gerechten kunnen eventueel zelfs in de tajine opgediend worden. Bij Kookstudio Kookplezier kunt u koken met een prachtige tajine van Le Creuset.

Zuidvruchten

Zuidvruchten geven Noord-Afrikaanse gerechten iets fris en zoets mee. Verse sinaasappel, gedroogde dadels en abrikozen zorgen voor een verrassende accent in stoofgerechten met vlees. Ook gekonfijte citroen is een populair ingrediënt, bijvoorbeeld met kip in de vulling van pastilla’s.SAMSUNG CSC

Kom nu kennis maken met deze fantastische keuken.

Share Button