Peru

Puur, authentiek en inspirerend. Welkom in Peru!

We nemen u graag even mee naar het prachtige Peru.

De cultuur van dit Zuid-Amerikaanse land is bepaald door invloeden van maar liefst 4 verschillende continenten: Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Westerse invloeden. Dat zie je ook meteen terug in de gevarieerde keuken. Deze keuken wordt gekenmerkt door fusion, het gebruik van chilies en de puurheid. Er wordt gezegd dat de Peruaanse keuken lijkt op de Mexicaanse, maar niets is minder waar. De Peruaanse keuken is veel exclusiever, culinairder en fijner van smaak. De Peruaanse keuken staat bekend om z’n kleuren, geuren en verfijnde smaken. Het zijn deze eigenschappen die ons inspireerden om deze bijzondere smaken en ingrediënten naar onze kookstudio te brengen.

Om zo een nieuwe smaaktrend bij u te introduceren. Peru.160_F_58112121_23KXxRbXO7JsLxWqdake1sDa5B7GerHX

De Peruaanse Keuken is één van de meest gevarieerde in Zuid-Amerika en mondiaal erkend als één van de beste keukens ter wereld. Door de verscheidenheid in klimaten en regio’s in Peru (kust, bergen, regenwoud) en de daaraan gerelateerde verscheidenheid van ingrediënten gecombineerd met de diverse verschillende culturen en invloeden door de eeuwen heen, kent Peru op dit moment meer dan 5000 verschillende gerechten. De drie belangrijkste producten: maïs, chili pepers en (zoete) aardappels. Maar ook quinoa, bonen, paprika’s en fruit worden veel gebruikt in Peru.

Invloeden

De geschiedenis van Peru’s gastronomie begint met de aanwezige culturen in het gebied meer dan 5000 jaar geleden gevolgd door de invloed van de Inca’s. Daarna volgt de koloniale periode waarin Peru’s gastronomie sterk beïnvloed werd door de Spaanse en Arabische Keuken (dit te wijten aan de aanwezigheid van de Moren in Spanje en Portugal gedurende meer dan 8 eeuwen van overheersing). Verder is er een sterke invloed van Afrikaanse gerechten door de aanwezigheid van slaven afkomstig uit de westkust van Afrika en van Franse chefs die een nieuwe thuishaven zochten tijdens de Franse Revolutie. Uiteindelijk zijn er in de 19de en 20ste eeuw veel Chinezen, Japanners, Italianen en andere Europeanen geïmmigreerd naar Peru, allen hun gebruiken en gerechten meenemende.

De aanwezigheid van al deze verschillende culturen in Peru heeft een duidelijke invloed achtergelaten in de gastronomie van het land, die door de fusie van verschillende stijlen en het gebruik van lokale ingrediënten zich heeft ontwikkeld tot een van de meest diverse, unieke “keukens” in de wereld.2014 - Thuis & Marcel_15

“Degustación de aperitivos de Perú”

“Fantastische Proeverij van Peruaanse voorgerechten”

Zoveel fantastische authentieke gerechten, dat een keuze maken heel moeilijk was, daarom hebben we gekozen voor een proeverij. Dichter bij de echte smaak van Peru is haast niet mogelijk!

“Ceviche” Het bekendste gerecht van Peru. Een combinatie van rauwe vis, limoensap en chili pepers mag uiteraard niet ontbreken en is een onderdeel van de proeverij.

“Lomo Saltado”  is een mooi voorbeeld van de cross-over tussen de Chinese en de Peruaanse keuken. Een roerbakgerecht met rundvlees, tomaten, pepers, sojasaus, frites.

De Peruanen vinden zoete gerechten erg lekker. Het diner wordt doorgaans afgesloten met een zoet dessert.

SAMSUNG CSC

Share Button